Gamla kameror, del 9

Ett tag sedan jag uppdaterade kategorin Kameror. Har nog visat den här innan, men den är väl värd en repris, tycker ni inte det? Ska fota fler kameror någon dag snart så att ni får lite nytt stuff!

få mig av den här jävla gatan


all oro som jag har


det handlar om dig


gulligt

Charmig bild. Datornörd redan när jag var liten, haha. Kolla snyggt jag använder knapparna också. och HAHA kolla mina byxor. Snyggt frida.

i wanna see a smile on your face


Drive away
and when you drive away you notice there´s no road
Fly away
and when you fly away you notice there´s no heaven
Run away
and when you run away you notice there´s no groundOskärpa i photoshop elements

FöreEfter


Den här bilden är lite slarvigt nu, ser att jag missat lite vid hjälmen nu. men jag har iallafall lagt på oskärpa i bakgrunden för att fokusen ska hamna på själva motivet i bilden. Det ser ofta också mer effektfullt ut om bakgrunden är oskarp. Okej, såhär gör man:


Arbeta alltid i lager! Mycket smidigare om du gör fel eller behöver gå tillbaka och ändra något senare. Så gör först en kopia av bakgrundlagret genom att trycka ctrl + J (eller cmd + J om man har mac). Markera kopian och tryck på Filter, Blur, Gaussian blur. Ändra radien i rutan som kommer upp till ett tal som passar, men överdriv inte. Ju lägre tal desto mindre oskärpa. Tryck OK.


Nu är hela bilden oskarp, och antingen kan man använda suddgummit och sudda bort oskärpan på det man vill ha skarpt. Eller så kan man göra en lagermask genom att trycka på symbolen som ser ut som en fyrkant med cirkel i under själva lagerrutan. Sen väljer man svart som förgrundsfärg och målar med penseln var man vill att det ska vara skarpt.


Testa vet jag! Hoppas ni gillade det :)

Hanna

Här är två bilder från när jag var ute i söndags med Hanna. Nu börjar verkligen skolan lugna ner sig, ledig på imorgon och på fredag! Asnajjjjs.

låt det vara som i en film

Nu har äntligen min bilduppladdning börjat funka igen! Idga var jag iaf ute och fotade lite med Hanna,, ska redigera lite bilder från det imorgon, så ni får se! Under tiden får ni den här underbart snygga. Lyckades såklart tajma in ösregnet när jag skulle gå hem, och blev inte träffad av blixten men väldigt blöt.

mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig

En dyr men mycket fin helg. Bio i fredags och underbara Veronica Maggio igår. Kärlek på det.
Nu ska jag gå en promenad och möta Hanna, hörs ikväll!

Fler läsare?

Registrerade mig på en sida häromdagen, för att få fler läsare till min lilla blogg, bara för att testa. Och det funkade faktiskt! Sidan heter mer-trafik.se och går ut på att man kollar på andras bloggar för att få läsare till sin egen. Det är lite krångligt, kolla in på sidan och läs där istället, jag är dålig på att förklara. Men det är helt klart värt ett försök eftersom man får 50 läsare bara genom att bli medlem. Blablabla, tryck här iallafall!

länge leve längesen

El Estocolmo


jag vet nästan ingenting om dig

Verkar inte funka att ladda upp bilder (?) men jag ville bara säga att jag lever och jag har nya bilder till er. Den kassa uppdateringen beror som vanligt på mycket läxor och sånt trams.

sju sorger och åtta bedrövelser sen

Fredagen den 13:e avklarad, precis som den första körskolekursen och samhällsprovet. Dessutom är biljetter till Veronica Maggios konsert på Mejeriet bokade! Sjukt chill, längtarrrrr!

Jag har mera tålamod
än vad du har hårda ord

i'm sitting uninspired somewhere else

Har ingen inspiration alls. Eller jo, kanske. Men inte tid och ingen att fota. Och suger på självporträtt. Kul. Men lovar fixa lite bilder någon gång ändå. Och kanske inte imorgon, för jag ska på körskolegrej. Så att jag kan börja övningsköra. Eh, det kommer ju gå bra. Ska försöka att inte köra ner någon iallafall.


you turned my life around


be yourself, don't get out of place


just don't let me downThe Kooks - Naive


Gamla kameror, del 8

Eumig C3

Fanns även en väska och en miniminiliten lins, så att man kunde byta på det översta objektivet eller vad det nu kallas, har ingen koll på det. Dessutom väldigt fina bilder i den lilla instruktionsboken, nedersta bilden är bara ett exempel!
(Ni kanske också har blivit drabbade, men jag kunde iallafall inte publicera inlägg i helgen. Så därför blev det inga inlägg som lovat, men här är ett försenat iallafall!)

Timelapse

Timelapse - The City Limits from Dominic on Vimeo.

 

 

Är inte sånt här underbart snyggt? Skulle vilja testa det någon gång. Måste bara fixa ett fungerande filmredigeringsprogram. Har precis fixat en ny kategori där ni kan hitta det här inlägget och liknande inlägg! Den heter Tips & Inspiration, och ni hittar den genom att klicka här. Dock tror jag inte att mina kategorier fungerar om man trycker på dem i menyn, är det någon som vet hur jag fixar det? :)


vi lever i vår egen värld


Idag sprang jag. Långt. Det gick väl bra i guess. och igår var jag på min fina skolas underbart fina spex. Sjukt duktiga var dom. Vill se igen!! Ikväll kommer antingen ett nytt gammal kamera-inlägg eller ett photoshoptips. Så kom tillbaka senare!

Gamla kameror, del 7

Bolex H8 Reflex

Den här kameran får tre bilder bara för att den är så himla cool och fin. Tycker inte ni också det? Jag visste knappt hur jag skulle hålla den. Hittade gamla instruktionsböcker till den också, ska visa er det senare eller imorgon!

jag borde förstått det

 


Gamla kameror, del 6

Konica C35
Vill ni ser fler gamla kameror, gillar ni den här kategorin? För isåfall har jag en hel del väldigt coola på gång! :)

och jag går bara ner mig


Skattjakt

Är ledig för resten av dagen nu när jag har skrivit nationellt prov i engelska, så jag gick på skattjakt här hemma för att fotografera lite fler gamla kameror. De förra kamerorna jag har visat hittar ni här. Men iallafall, så hittade jag en massa fina kameror och också en del gamla instruktionsböcker på hur man använder kamerorona. Ska visa senare idag, så titta in då!


Gamla kameror, del 5

Kamera av okänd sort. Någon som känner igen den?

se dig för, lillebror, här kommer lyckan

Här Kommer Lyckan För Hundar Som Oss

I am here, right behind you


Valborgsbilder


ÅH

Herregud. Min helg har varit helt överfull av grejer som hänt. Till exempel:
- Fixade överraskningsfest för Anna, som inte visste någonting och blev sjukt överraskad.
- var och hämtade MIN NYA DATOR. Åhhhhh. Den är helt underbart fin.
- Satte nytt rekord i Rubiks kub. Hahah. Så nördig jag är. Men det blev iallafall 34,7. Slå det ni!
- Firade världens mysigaste valborg med några kompisar. Vi tältade också. Lite kallt, men mysigt.
- Och fortfarande inte skrivit klart min historiauppsats. Det ska jag göra NU.
Ni får en oredigerad bild på min fina dator, har inga redigeringsprogram på den alls än. Har inte ens lyckats vända den ser jag nu. Hahha, ajdå. Lite finare bilder kommer senare tillsammans med bilder från Överraskningsfesten och Valborg!